Mitsubishi-rijders veroorzaken meer schade dan bestuurders van andere merken. En onder de inwoners van grote steden in Nederland zijn de Rotterdammers de grootste brokkenpiloten. Dat blijkt uit onderzoek van Independer, dat 5200 schades uit 2014 analyseerde. Als je dus in Rotterdam bent en je ziet iemand in een Mitsubishi rjden pas dan extra op.

Uit het onderzoek blijkt dat Mitsubishi-rijders een percentage autoschades van 6,7% haalden en dit werd door bestuurders van geen enkel ander merk werd overtroffen. Alfa Romeo- en Volkwagen-bestuurders volgden, het laagste percentage schades werd veroorzaakt door Daihatsu-rijders. Een Mitsubishi-chauffeur zorgt volgens Independer gemiddeld 66% vaker voor schade dan de bestuurder van een Daihatsu.

Schades in Rotterdam
Independer bekeek ook schades in verschillende grote steden. Gemiddeld veroorzaakten 9,2 van de 100 Rotterdamse automobilisten schade in 2014. Dat aantal ligt bijna 90% boven dat van Apeldoorn, waar 5 op de 100 bestuurders een schade veroorzaakte. Rotterdammers betalen dan ook gemiddeld de hoogste premie voor hun WA-verzekering.

Ruitschade
Naast algemene schades keek Independer ook naar het claimen van ruitschades. Smart-bezitters doen dit het minste met slechts 3 ruitschades per 100 auto’s. BMW-rijders claimden drie keer zo vaak een ruitschade, gevolgd door Audi- en Mini-bestuurders. Op topografisch gebied blijken ruitschades vooral in Zeeland gemeengoed te zijn. Bijna 12 op de 100 Zeeuwse verzekerden claimde het afgelopen jaar ruitschade, terwijl de Zeeuwen juist het laagste aantal autoschades veroorzaakten.