Hypotheken

Bent u van plan om een huis te kopen in Leiden of in de directe omgeving van Leiden? Grote kans dat u hiervoor een hypotheek wilt afsluiten. Tom van der Meer kan u adviseren over de verschillende hypotheekmogelijkheden en de hypotheekvorm die het beste bij uw situatie past.

Wat is een hypotheek

Er zijn maar weinig mensen die hun huis contant kunnen betalen. Dat hoeft gelukkig ook niet en bovendien is het fiscaal voordeliger om voor uw eigen huis een lening aan te gaan. Deze lening, waarbij (in de meeste gevallen) het huis onderpand is, noemt men een hypotheek. Sluit u een hypotheek af, dan moet u uiteraard het geleende bedrag ooit aflossen. Daar bovenop komt ook nog rente: de hypotheekrente.

Hypotheek afsluiten

Met een hypotheek gaat u een langdurige financiële verplichting aan van tenminste vele tienduizenden euro’s. Een verkeerde beslissing kan u veel geld kosten. Daarom is een goede voorbereiding onontbeerlijk, zeker nu het hypotheekaanbod tamelijk onoverzichtelijk is geworden. Er zijn vele varianten van één hypotheeksoort op de markt gekomen, die soms flink van elkaar kunnen verschillen. Het is zaak de hypotheekvorm te kiezen die het meest is toegesneden op uw situatie.